Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η Μελίνα Τζάκου, είναι Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, και εκπαιδευόμενη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

Ολοκλήρωσε τις βασικές προπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) και κατέχει άδεια ασκήσεως Ψυχολόγου (αρ. Πρωτ. 2676). Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε εθελοντικά σε δομές όπου φιλοξενούνται και υποστηρίζονται ψυχοκοινωνικά, άτομα με σοβαρές ψυχικές ασθένειες.

Καθώς ολοκλήρωνε τις προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία η επιθυμία για να εργαστεί κλινικά και να συμπληρώσει την θεωρητική της γνώση την οδήγησε σε μετεκπαίδευση για 3 έτη στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας με Συνθετική Προσέγγιση στο Athens Synthesis Centre. Άρχισε να συνεργάζεται με εταιρείες της Ελλάδας και του Λονδίνου όπου παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Παράλληλα συνέχισε να προσφέρει εθελοντικό έργο σε δομή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας) όπου παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης σε άτομα που αιτούνται βοήθεια από την κοινότητα.

Προσανατολισμένη στην κλινική εργασία και με βαθύ ενδιαφέρον για την ψυχοπαθολογία του ατόμου τα επόμενα 2 έτη μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και στις Κλινικές Δεξιότητες αυτής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ). Συνέχισε να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, να συνεργάζεται με εταιρείες σε συμβουλευτικό ρόλο ενώ από το 2018 ξεκίνησε να δέχεται ραντεβού στο ιδιωτικό γραφείο της στην Νέα Ιωνία.

Η Κλινική εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων, στο κέντρο Διεπιστημονική και Ερευνητική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων (ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ), τα επόμενα 4 χρόνια μέχρι και σήμερα, μαζί με τις συνεχόμενες εβδομαδιαίες ατομικές και ομαδικές κλινικές εποπτείες και την προσωπική Ψυχαναλυτική θεραπεία με συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα της παρείχαν πλούσια εργαλεία για την κλινική εργασία και βαθύτερη κατανόηση για τον άνθρωπο.

Η επιθυμία για γνώση και κατανόηση του ανθρώπου την έχει οδηγήσει σε παρακολούθηση πληθώρας σεμιναρίων, συνεδρίων και στη συνεχή αναζήτηση για περαιτέρω εκπαίδευση.

Η Μελίνα Τζάκου εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στη Νέα Ιωνία της Αθήνας αναλαμβάνοντας ενήλικες, έφηβους και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες στη ζωή τους και τις σχέσεις τους όπως επίσης εκείνους που επιθυμούν να κατανοήσουν πτυχές του εαυτού τους που τους κάνουν να μην αισθάνονται ελεύθεροι.